O nas


Witamy na stronie piekarni–cukierni HERT. Jesteśmy piekarnią, która łączy tradycję z nowoczesnością. Chcąc zapoznać Państwa bliżej z naszą firmą przedstawiamy tę właśnie stronę internetową. Zabiegając o naszych klientów nieustannie modernizujemy zakład dbając jednocześnie o komfort pracy naszych pracowników, ludzi, których cechuje pasja piekarstwa. Naszym celem jest ciągłe poszerzanie gamy produktów, największym zaś honorem zadowolenie naszych klientów. Dbamy, aby pieczywo które gości na Państwa stołach było zawsze najwyższej jakości. Oferujemy współpracę klientom hurtowym i detalicznym. Sprzedaż detaliczną prowadzimy w naszym sklepie firmowym, przy piekarni w Gościmiu.

Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony i skorzystania z naszej oferty.


Historia

Nasza firma jest zlokalizowana w sercu Puszczy Noteckiej, w urokliwej miejscowości Gościm. Prowadzimy działalność w branży piekarniczej od lutego 1997r. jako Z.P.U.H HERT Iwona i Artur Frąszczak. Wcześniej firma świadczyła usługi w zakresie budowy i remontów piecy piekarniczych a pionierem w tej branży był ojciec Artura, Edward. To właśnie ogromne życiowe doświadczenie Edwarda, pozwoliło w sposób nader sprawny, w zrujnowanym budynku GS uruchomić zaklad piekarniczy. Wszystko to udało się dzięki rodzinnej współpracy.

Pierwsze urządzenia stanowiące wyposażenie piekarni były maszynami z tzw. odzysku-używane, po kapitalnym remoncie. W miarę rozwoju firmy, zastąpiły je nowe, spełniające najwyższe normy. Pierwsi nasi klienci to mieszkańcy Gościmia oraz klienci sklepów w Starym Polichnie, Lipkach Wielkich, Goszczanowie i Drezdenku. Pierwszym, głównym produktem był chleb wiejski, wypiekany według starej polskiej receptury, który z czasem stał się naszą wizytówką i po dziś dzień pozyskuje nowe grono odbiorców. Czas upływał dość szczęśliwie gdyż już po dwóch latach rozbudowaliśmy jedno skrzydło piekarni na cześć socjalno–biurową. Kolejne lata pozwoliły na rozbudowę skrzydła produkcyjno–magazynowego. Dlatego też od tego czasu można mówić, że piekarnia spełnia wszystkie wymagane normy Dobrej Praktyki Produkcyjne, Dobrej Praktyki Higienicznej oraz spełnia wymogi bezpiecznej pracy w małym zakładzie.

Dziś

Wszystkie urządzenia używane zostały zastąpione nowymi. W nowej hali produkcyjnej znalazł się nowy piec piekarski firmy DAUB – termoolejowy, na którym co 40 minut można upiec 315 bochenków chleba. Mieszałki, przesiewacze, ubijaczki cukiernicze i inne spełniają najwyższe normy bezpieczeństwa. Najnowszym nabytkiem jest wałkownica do ciasta niemieckiej firmy ROLLFIX. Nowe urządzenia mają ogromny wpływ na jakość i estetykę gotowego asortymentu który nieustannie się poszerza – aby klient był jeszcze bardziej zadowolony z zakupu naszych produktów.

Posiadamy w swojej ofercie kilkanaście gatunków chleba. Jest to pieczywo mieszane, pszenne, razowe, czy żytnie.

Bardzo intensywnie rozwija się cukiernictwo. Na chwilę obecną z powodzeniem tworzymy ciasta, torty i ciastka w różnorakich konfiguracjach. Bardzo dużym powodzeniem cieszą się wypieki przygotowywane na uroczystości weselne, komunijne, a także chrzty i inne imprezy okolicznościowe. Aby sprostać wymogom zewnętrznym, a także usprawnić pracę wewnątrz, w 2009 r wstawiliśmy jeszcze jeden piec piekarski „Matador” – cyklotermiczny. Na dzień dzisiejszy zakład cieszy się dobrą renomą i produkty z piekarni Gościm są rozpoznawalne na rynku. Do takiego stanu rzeczy potrzebna jest odpowiednia kadra pracownicza. Wszyscy zatrudnieni mają wykształcenie piekarnicze bądź ciastkarskie. Trzon kadry stanowią Panowie zatrudnieni niemalże od samego początku istnienia zakładu.

Transport

Posiadamy własną flotę transportową w postaci samochodów dostawczych marki Citroen, Mercedes i Volkswagen, które spełniają wszystkie normy higienicznego transportu, poświadczonym świadectwem WSSE Drezdenko. Rozbudowana sieć logistyczna zapewnia najwyższą jakość naszych produktów oraz terminowość dostaw do naszych klientów. Współpraca z nami daje pewność, że towar dostarczymy na czas i zawsze będzie to świeże pieczywo.

Szkolenia kadr

Pracownicy, po wyrażeniu zgody, korzystają z możliwości uzupełnienia wykształcenia, biorąc udział w szkoleniach i kursach organizowanych przez WSSE w Gorzowie Wlkp. Również, mile widziane jest uzupełnianie wykształcenia z inicjatywy samych pracowników.

Uczniowie. Absolwenci gimnazjum mogą korzystać z praktycznej nauki w zawodzie piekarz. Kształcenie trwa trzy lata i ma charakter teoretyczno- praktyczny. Absolwenci kończą szkołę zdając egzamin czeladniczy i uzyskując tytuł czeladnika w zawodzie piekarz. Budujący jest fakt, iż nasi absolwenci w dużej mierze znajdują zatrudnienie w naszym zakładzie.

Wyróżnienia

Im więcej dajesz tym więcej otrzymujesz… Ta myśl towarzyszy zawsze gdy zakład angażuje się w przeróżną działalność charytatywną. Pomoc dla szkół wiejskich w Gościmiu, Goszczanowie i innych placówkach wychowawczych. Zakład jest szczęśliwym posiadaczem Certyfikatu Koła Dzieci Niepełnosprawnych w Drezdenku. To wielkie wyróżnienie a jednocześnie zobowiązanie na przyszłość.

Cennym dla nas wyróżnieniem jest to, otrzymane w ramach X Edycji Programu – „Pracodawca – organizator pracy bezpiecznej” organizowanej przez Państwową Inspekcję Pracy w Zielonej Górze w roku 2003 oraz dyplom udziału w kampanii promocyjnej na rzecz poprawy warunków pracy w zakładzie z pozytywnym wynikiem audytu w 2005 r.